Een verbouwingslening voor jouw volgende project regel je zo

Een verbouwingslening voor jouw volgende project regel je zo

Wil je graag je huis of kantoor verbouwen, maar heb je niet genoeg geld om het te financieren? Dan kun je ook geld lenen voor verbouwing. Geen probleem. Er bestaan verschillende mogelijkheden om een verbouwingslening af te sluiten. In dit artikel leggen we uit hoe je zo'n lening regelt en welke voor- en nadelen daarbij komen kijken. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Verbouwingslening afsluiten

Een verbouwingslening is een lening die je kunt afsluiten voor het financieren van (grote) verbouwingen. De rente op een verbouwingslening is vaak iets hoger dan de rente op een reguliere lening, maar dat is de moeite waard als je bedenkt dat je huis of kantoor na de verbouwing meer waard wordt.

Het afsluiten van een verbouwingslening is niet heel ingewikkeld. Je kunt hiervoor terecht bij verschillende aanbieders, zoals banken of verzekeraars. Bij sommige aanbieders is het zelfs mogelijk om online een offerte aan te vragen. Het is belangrijk om goed rond te kijken en verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken, want de rente kan per aanbieder namelijk sterk verschillen.

Wanneer je een offerte hebt aangevraagd en deze is goedgekeurd, ontvang je het geleende bedrag in één keer op je rekening. Vervolgens kun je aan de slag met de verbouwing. Het is belangrijk om bij het afsluiten van een verbouwingslening goed na te denken over de looptijd. De looptijd is namelijk bepalend voor het maandelijkse bedrag dat je aan de bank of verzekeraar moet afdragen. Hoe korter de looptijd, hoe hoger het maandelijkse bedrag. Maar hoe langer de looptijd, hoe meer rente je betaalt over het geleende bedrag. Je wil dit dus zo snel (als) mogelijk afbetalen.

Verbouwingslening voor zakelijk pand?

Stel dat je een eigen kantoorpand hebt en deze wilt verbouwen. In dat geval kun je ook geld lenen voor de verbouwing, maar dan heb je wel een zakelijke lening nodig. Dit is een soortgelijke lening als een particuliere verbouwingslening, maar dan met een aantal specifieke voorwaarden. Zo moet je bijvoorbeeld aan kunnen tonen dat de verbouwing van het pand nodig is voor de bedrijfsvoering.

Het afsluiten van een zakelijke lening is vaak iets complexer dan het afsluiten van een particuliere lening. Dit komt omdat er bij een zakelijke lening meer rekening gehouden wordt met de risico’s. Meer weten over een zakelijke lening? Dan is het aan te raden om hierbij hulp in te schakelen van een financieel adviseur of accountant. Zij kunnen je helpen bij het aanvragen van de lening en het uitzoeken van de voorwaarden.