Wordt de relaxfauteuil ook een eyecatcher in jouw interieur?

Wordt de relaxfauteuil ook een eyecatcher in jouw interieur?

Waar meubels van oudsher vooral functioneel dienden te zijn, is comfort meer en meer het sleutelwoord geworden in de meubelbranche. Et voilà; in één mooie volzin is de populariteit van relaxfauteuils verklaard. Oubollig? Al lang niet meer. Door hoogstandjes op designgebied wordt de relaxfauteuil meer en meer een eyecatcher! Moet jij nog overtuigd worden? Het presenteren van de belangrijkste kenmerken is meestal al voldoende.

1. Parel in de woonkamer

Laten we beginnen met de eigenschap die bij de relaxfauteuil wellicht als laatste is ontwikkeld; zijn uiterlijk. Want de relaxfauteuils van het laatste decennium zijn ware parels voor je woonkamer! Niets oubollig; er zijn relaxfauteuils te koop die aansluiten bij de laatste trends en vele verschillende woonstijlen. Robuust of verfijnd, van modern tot klassiek en van organische vormen tot een strak lijnenspel; je vindt de stoel die bij je past. Designers van alle toonaangevende merken kregen de vrije hand om de mooiste creaties te ontwerpen. Dat heeft prachtige vruchten afgeworpen die in elke woonkamer de aandacht op zich zullen vestigen!

2. Relax, don’t worry

Werkdruk, financiële zorgen of andere zaken die door je hoofd malen; in een relaxfauteuil glijden ze makkelijker van je af. Je lichaam komt tot rust en daarmee je geest automatisch ook. Pak er een goed boek bij, zet je favoriete muziek op of sluit je ogen en droom weg … je voelt de stresshormonen uit je lichaam vloeien! De relaxfauteuil is zonder meer de ideale plek om de batterij weer even op te laden.

3. At your service

De zithouding; essentieel in een tijdperk waarin we het grootste deel van ons leven zittend doorbrengen. Relaxfauteuils zijn de meubels bij uitstek waarin je lichaam perfect wordt ondersteund. Dat realiseer je door maatwerk en mogelijkheden tot bedienbare onderdelen zoals armleuningen, hoofdleuningen of de voetensteun. De zitdiepte en zithoogte zijn in deze erg belangrijk, net als de rug van de stoel. Om de juiste keuzes te maken is goed advies onmisbaar, de expert in de woonwinkel kan hierbij perfect van dienst zijn.

4. Voorkom klachten

Onder het mom ‘voorkomen is beter dan genezen’ is een relaxfauteuil zeer zeker aan te raden! Je wilt niet weten hoe vaak je op het werk of thuis met de laptop op schoot in een onnatuurlijke houding zit. Keer op keer is dat een aanslag op nek-, rug- of beenspieren. Maar ook je bekken en heupen worden onder constante druk gezet. En dat kan op termijn tot behoorlijke klachten leiden! In de relaxfauteuil worden de spieren en gewrichten weer in natuurlijke houding gezet en de stoel zorgt daarmee voor behoud van je lichaam!