3 tips voor een productievere kantoorinrichting

3 tips voor een productievere kantoorinrichting

Een werkplek is iets wat iedere werkdag terugkomt voor medewerkers. Werknemers die full time werken, brengen vaak veertig uur of meer door op hun bureaustoel. Ze spreken collega’s in uren meer dan hun eigen gezinsleden. Een kantooromgeving is hierbij van groot belang om medewerkers goed te laten presteren. Een fijne kantoorinrichting kan hierop een enorme invloed uitoefenen. Een prettige kantoorinrichting verhoogt de productie van de medewerkers. Heb je een bedrijf in Amsterdam en wil je ook een fijne werkomgeving voor je medewerkers? Wij hebben 3 tips voor je!

Een kantoorinrichting met planten is gezond

Een kantoor vol met planten wordt door medewerkers als prettig ervaren. Het breekt de steriele uitstraling van een kantoor en het zorgt ook nog eens voor veel zuurstof op kantoor. Het leuke van planten is dat er zeer veel variatie is. Je kunt kiezen voor mooie, groene planten, maar ook voor bloeiende planten. Meebewegen met het seizoen kan natuurlijk ook. Dat maakt het nog afwisselender op kantoor. Planten met veel kleur doen het altijd goed, het maakt mensen vrolijk, wat goed is voor de werksfeer op kantoor.

Ergonomische meubelen houden werknemers vitaal

Je medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal van je bedrijf. Zonder medewerkers geen verkoop, geen logistiek en geen administratie. Je wilt je medewerkers natuurlijk zo gezond mogelijk houden, hierdoor blijft het ziekteverzuim laag en hoef je bij uitval geen dure uitzendkrachten in te huren. Een goede bureaustoel en bureau is hierbij van groot belang. Kantoormeubilair moet ergonomisch verantwoord zijn; medewerkers mogen geen fysieke klachten krijgen door het kantoorwerk dat ze doen. Ieder werknemer is anders; een andere lengte, gewicht en manier van zitten. Zorg voor maatwerk en kies per werknemer de stoel en het bureau uit die bij hem/haar past. Dit voorkomt fysieke problemen.

Zorg voor afwisseling op kantoor

Maak het leuk voor je medewerkers. Zorg voor andere ruimtes dan alleen maar kantoren, bijvoorbeeld voor een ontspanningsruimte waarin medewerkers even een spelletje kunnen doen. Denk hierbij aan darten, kaarten of biljarten. Even de gedachten verzetten, even wat anders doen. Ook een handige plek om met collega’s over iets anders dan werk te praten. Dit komt de werksfeer en de collegialiteit alleen maar ten goede, wat uiteindelijk weer gunstig is voor de productiviteit.