Dit zijn de belangrijkste voordelen als je besluit om de tuinaanleg zelf te doen

Dit zijn de belangrijkste voordelen als je besluit om de tuinaanleg zelf te doen

Je bespaart veel kosten op het arbeidsloon dat je zou moeten betalen als je een hoveniersbedrijf inhuurt. Als je zelf de tuin aanlegt kun je jouw fantasie de vrije loop geven en als gaandeweg blijkt dat bepaalde zaken toch niet helemaal naar je zin zijn, dan kun je dat eenvoudig aanpassen. Een hovenier maakt van tevoren een tuinontwerp waarop je akkoord moet geven en dat is dan ook hoe je tuin eruit komt te zien. Kleine wijzigingen zijn meestal in overleg mogelijk, maar als je zelf de tuin aanlegt heb je hier natuurlijk meer vrijheid in.

Leren tuinieren: als je zelf een tuin aanlegt dan leer je van alles over hoe je moet tuinieren. Dit is leuk als je hier plezier uithaalt. Veel mensen die bijvoorbeeld de hele dag binnen werken, vinden het heerlijk om in hun tuin bezig te zijn. Maar dat geldt natuurlijk lang niet voor iedereen.

Dit zijn de belangrijkste nadelen als je besluit om de tuinaanleg zelf te doen:

Het kost veel tijd en energie om een tuin zelf aan te leggen. Als je een drukke baan hebt kan het ervoor zorgen dat je veel vertraging oploopt zodat je steeds niet toekomt aan het afronden van de tuinaanleg.

Een ander belangrijk aandachtspunt is de fysieke belasting. Tuinaanleg is relatief zwaar, Je bent met kruiwagens in de weer, beplanting, tegels, enzovoorts.

Tot slot is een belangrijk nadeel van het zelf aanleggen van je tuin dat het je vaak aan vakkennis ontbreekt om de juiste keuzes te maken. Zo zijn er bijvoorbeeld allerlei aandachtspunten met betrekking tot het kiezen van de beplanting, de afvoer van regenwater en de kwaliteit van de tuingrond. Als je niet goed weet hoe je een tuin op de juiste manier moet aanleggen kan dat in de toekomst voor allerlei tuinproblemen zorgen.

Tuinaanleg uitbesteden

Voordelen van tuinaanleg uitbesteden

Vakkundige hoveniers weten als geen ander hoe ze de tuinaanleg moet aanpakken. Bovendien krijg je garantie op het werk, bijvoorbeeld met VHG-garantie. Dat geeft rust en de zekerheid dat het eindresultaat naar wens zal zijn.

Hoveniers beschikken over professionele gereedschappen waardoor ze een stuk sneller de tuinaanleg kunnen uitvoeren dan wanneer je dat zelf zou doen. Hierdoor is het werk sneller af en kun je lekker van het tuinseizoen gaan genieten.

Nadelen van tuinaanleg uitbesteden

Het enige nadeel van het uitbesteden van tuinaanleg is dat het een flinke kostenpost met zich meebrengt. Een eenvoudige tuin kost al snel € 10.000,-.

Weeg de voor- en nadelen tegen elkaar af

Nu je de voor- en nadelen weet van het zelf aanleggen van een tuin en het uitbesteden van tuinaanleg, raden we je aan om de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Bepaal voor jou wat het zwaarste weegt en zo kom je tot een besluit dat voor jou het beste is.