Dol op bijzondere gebouwen? Ga naar het Italiaanse Lecce!

Dol op bijzondere gebouwen? Ga naar het Italiaanse Lecce!

Lecce, ook wel bekend als het Florence van het Zuiden, is een stad in het zuiden van Italië die bekend staat om zijn prachtige architectuur en bijzondere gebouwen. Deze historische stad is een perfecte bestemming voor liefhebbers van kunst en architectuur. Met zijn vele barokke gebouwen en charmante steegjes is Lecce een lust voor het oog. In dit artikel nemen we je mee op een virtuele tour door de stad en ontdek je de mooiste bezienswaardigheden die Lecce te bieden heeft.

Het Piazza del Duomo

Eén van de meest indrukwekkende pleinen in Lecce is het Piazza del Duomo. Dit plein wordt omringd door prachtige barokke gebouwen, zoals de Cattedrale di Lecce en de Campanile di San Giovanni Battista. De Cattedrale di Lecce is een kathedraal die gebouwd is in de 17e eeuw. Het interieur van de kathedraal is al net zo indrukwekkend als de buitenkant, met zijn gedetailleerde fresco's en sculpturen.

Het Romeinse amfitheater

Een andere bijzondere bezienswaardigheid in Lecce is het Romeinse amfitheater. Dit amfitheater dateert uit de 2e eeuw en werd gebruikt voor gladiatorengevechten en andere vormen van entertainment. Hoewel het amfitheater door de eeuwen heen beschadigd is geraakt, is het nog steeds mogelijk om het te bezoeken en een idee te krijgen van hoe het er vroeger uit moet hebben gezien.

De Basilica di Santa Croce

De Basilica di Santa Croce is een ander hoogtepunt in Lecce. Deze kerk werd gebouwd tussen de 16e en 17e eeuw en wordt beschouwd als een meesterwerk van de barokke architectuur. Het interieur van de basiliek is versierd met prachtige fresco's en sculpturen, en het plafond is een waar kunstwerk op zich.

Witte huizen en smalle straatjes

Naast deze bekende bezienswaardigheden heeft Lecce nog veel meer te bieden. De stad staat bekend om zijn witte huizen en smalle, kronkelende straatjes. Het is een genot om door deze straatjes te wandelen en te genieten van de prachtige architectuur. Onderweg kom je talloze kerken, paleizen en andere historische gebouwen tegen.

Een bruisend cultureel leven

Naast het bewonderen van de bijzondere gebouwen, is er nog veel meer te doen in Lecce. De stad heeft een bruisend cultureel leven, met talloze festivals, theatervoorstellingen en andere evenementen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Lecce in 2019 de titel 'Culturele Hoofdstad van Europa' mocht dragen.

De keuken van Lecce

En uiteraard mag ook de keuken van Lecce niet vergeten worden. De stad staat bekend om zijn heerlijke gerechten, zoals orecchiette (pasta in de vorm van oortjes) en rustico leccese (een hartige bladerdeegsnack gevuld met tomaat en mozzarella). Een bezoek aan Lecce is dan ook niet compleet zonder te genieten van de lokale delicatessen.

Conclusie

Lecce is een stad die iedere liefhebber van bijzondere gebouwen zou moeten bezoeken. Met zijn prachtige barokke gebouwen, charmante straatjes en rijke culturele leven is Lecce een bestemming die je niet snel zult vergeten. Of je nu houdt van kunst en architectuur, lekker eten of gewoon het verkennen van mooie steden, Lecce heeft voor ieder wat wils. Dus waar wacht je nog op? Plan een trip naar Lecce en laat je betoveren door deze Italiaanse parel.