Hoe belangrijk is een bouwkundige keuring?

Hoe belangrijk is een bouwkundige keuring?

Elke dag opnieuw worden er in Utrecht en omgeving heel wat woningen verkocht. Het komt niet zelden voor dat de koper bij het maken van een dergelijke toch wel aanzienlijke investering een sprong in het diepe maakt. Die sprong in het diepe is het gevolg van het feit dat er bepaalde essentiële informatie niet helemaal duidelijk is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de actuele onderhoudsstaat van het pand. Bovendien is het ook zomaar mogelijk dat er sprake is van schade waar de koper zich in eerste instantie niet bewust van was. Het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring Utrecht zorgt ervoor dat je met deze problemen niet wordt geconfronteerd.

Wat is een bouwkundige keuring Utrecht eigenlijk?

Indien je nog nooit eerder vastgoed hebt aangekocht is de kans niet onbestaande dat je nog niet precies weet wat een bouwkundige keuring Utrecht nu eigenlijk is. Wel, in eerste instantie is het van belang om te weten dat we het hier hebben over een visuele keuring. Met andere woorden, de expert zal tijdens een bezoek aan het pand vaststellen waar er sprake is van zichtbare schade. Het is niet mogelijk voor de expert om bijvoorbeeld bepaalde onderdelen van het pand schade toe te brengen met als doel om achterliggende problemen bloot te kunnen leggen. Dat is interessant omdat er op deze manier niet nodeloos extra kosten worden gemaakt. Anderzijds zorgt dit er natuurlijk wel voor dat de kans bestaat dat bepaalde schade niet vastgesteld zal kunnen worden.

Wat maakt zo’n bouwkundige keuring precies interessant?

Een bouwkundige keuring Utrecht laten uitvoeren is ontzettend interessant. In eerste instantie is dat het geval omdat je op deze manier een correct beeld krijgt van de mogelijke kosten waar je na aankoop mee kan worden geconfronteerd. Het kan hierbij ook niet alleen maar gaan om de kosten voor het laten verhelpen van bepaalde schade. Wat immers bovendien ook te denken van de mogelijke kosten voor achterstallig onderhoud? Ook deze kunnen in de praktijk behoorlijk hoog oplopen en dat bovendien ook nog eens op relatief korte termijn. Het spreekt dan ook voor zich dat je, je hier zeker en vast van bewust zal willen zijn. Een bouwtechnische controle laten uitvoeren zal ook deze mogelijke achterstallige onderhoudskosten duidelijk maken.

Wat kan je verwachten van het bouwkundig rapport?

De bevindingen van de bouwkundig expert zullen uiteindelijk worden neergeschreven in een bouwkundig rapport. De inhoud van dat rapport kan ongelofelijk belangrijk zijn op het ogenblik dat er moet worden onderhandeld over de prijs waar de woning van jouw keuze over beschikt. Het gebeurt namelijk in de praktijk niet zelden dat er een veel te hoge instapprijs wordt gehanteerd. Dit zorgt ervoor dat veel mensen hun woning of appartement veel te duur kopen. Het spreekt voor zich dat dit in de praktijk beslist niet de bedoeling mag en kan zijn. Indien je de keuze maakt om een bouwkundige keuring Utrecht uit te laten voeren zal je over een zeer goed beeld beschikken van de marktwaarde van het vastgoed waarin je wenst te investeren. Dit is dan ook in de praktijk de nummer één reden om ervoor te kiezen om bij Schippers Bouwconsult een keuring uit te laten voeren voor jouw vastgoed.