Hoe installeer je Led tuinverlichting?

Hoe installeer je Led tuinverlichting?

Led tuinverlichting biedt veel voordelen; het is energiezuinig, veilig en bovendien erg duurzaam. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden op het gebied van Led verlichting voor in de tuin. Zo is er speciale waterdichte verlichting voor buiten en kun je zelfs kiezen voor Led verlichting voor in de vijver. Installeren van Led tuinverlichting is bovendien eenvoudig. Hoe je dit het beste aan kunt pakken? Je leest het hieronder!

Maak een lichtplan

Voordat je Led tuinverlichting gaat aanleggen, is het belangrijk om eerst een lichtplan te maken. Het lijkt aantrekkelijk om ‘gewoon ergens te beginnen’, toch krijg je daar in een later stadium spijt van. In je lichtplan kun je vooraf opnemen waar je precies welke verlichting aan wilt brengen en op welke hoogte. Op die manier weet je precies waar je welke bekabeling je aan moet gaan leggen. Ook zorgt een lichtplan ervoor dat je alles vooraf goed kunt overzien. Is je hele tuin goed verlicht? Breng je de juiste verlichting op de juiste plekken aan? Zijn er plekken die extra verlichting nodig hebben? Is er overal wel de mogelijkheid om bekabeling aan te brengen? Als je overal goed over nagedacht hebt, kun je starten met het bestellen en aanleggen van je Led tuinverlichting.

Gebruik het juiste gereedschap

Als het lichtplan gereed is en de Ledverlichting voor je tuin is binnen, zorg er dan voor dat je kunt beschikken over goed gereedschap. Denk hierbij aan een boormachine, een spade en bijvoorbeeld een schroevendraaier. Heb je een grote tuin en is het handig om deze klus met iemand samen te doen? Vraag dan de hulp in van een handig iemand die je kan helpen. Ideaal als je er iemand bij hebt die even iets vast kan houden of kan meedenken over iets tijdens het aanleggen van de verlichting.

Uitvoering

Je hebt nu het lichtplan, de materialen en het gereedschap. Door nu de gekozen verlichting aan te leggen middels de bekabeling en aan te sluiten op stroom, wordt jouw ideale plaatje werkelijkheid. Let erop dat je de bekabeling diep genoeg in de grond aanlegt, zodat deze niet snel bloot komt te liggen, dit is belangrijk voor de veiligheid. Het aanleggen van Ledverlichting is eenvoudig, maar vraagt wel om een goede voorbereiding. Is de klus eenmaal geklaard, dan kun je trots op jezelf zijn dat je de verlichting zelf hebt aangelegd. Dat wordt straks dubbel genieten van jouw Led tuinverlichting!