Hoe kun je vochtproblemen herkennen in een huis?

Hoe kun je vochtproblemen herkennen in een huis?

Een vochtprobleem kan leiden tot serieuze problemen. Denk hierbij aan schade aan de constructie van je woning, maar ook aan gezondheidsproblemen. Maar hoe weet je nu of er vochtproblemen zijn in je huis en als dit het geval is, hoe kom je hier weer zo snel mogelijk vanaf? Hieronder hebben we alles voor je op een rijtje gezet, lees je mee?

Schade aan je woning

Vocht is een sluipmoordenaar voor je woning. Langzaam maar zeker dringt het je huis binnen en als je het opmerkt, kan de schade al enorm zijn. Vocht kan bijvoorbeeld in je muren gaan zitten, in je plafonds, maar ook in de vloer. In het laatste geval kan het ervoor zorgen dat bijvoorbeeld plinten los gaan zitten, in het geval van de muren, kan het behang loslaten. Op termijn kan de hele constructie van een woning ernstig beschadigd raken, waardoor bijvoorbeeld een hele muur vervangen moet worden. Hierbij kunnen de kosten extreem oplopen, iets wat je natuurlijk wilt voorkomen!

Gezondheid

Als je last hebt van bijvoorbeeld ademhalingsproblemen of een allergie, is het extra oppassen geblazen voor vochtproblemen. Vocht zorgt namelijk voor schimmels, schimmels bevatten weer giftige stoffen die gevaarlijk zijn voor mensen met een allergie of ademhalingsproblemen. Heb je een gezinslid met een chronische ziekte en een zwak immuunsysteem? Ook dan kunnen vochtproblemen zorgen voor serieuze problemen.

Wanneer heb je een vochtprobleem?

Vochtproblemen zijn gelukkig goed te herkennen. Heb je bijvoorbeeld vaak beslagen ramen? Dan betekent dit waarschijnlijk dat je teveel vocht in je huis hebt. Ruikt het bedompt en onfris in je woning? Ook dit kan duiden op vochtproblemen. Loopt je energierekening en/of je waternota hard op de laatste tijd? Grote kans dat wordt veroorzaakt door vochtproblemen. Ook vochtdruppels/vochtplekken duiden op dit probleem, dat geldt ook voor algen op de muur. Herken je één van deze voorbeelden in je woning? Grijp dan snel in!

De oplossing

In de Vochtstore, kun je alle producten vinden op het gebied van vochtproblemen. De producten die je hier kunt bestellen kun je gebruiken om vochtproblemen mee te bestrijden, maar je kunt hier ook artikelen aanschaffen om ze juist te voorkomen. Zo kun je hier onder andere producten bestellen op het gebied van kelderdichting en gevelimpregnatie. Zowel de handige klusser als de professional kunnen hier terecht. Ga jij ook voor een vochtvrij huis?