Hoe werkt het huren van een afvalcontainer?

Hoe werkt het huren van een afvalcontainer?

Je wil één of meerdere containers huren voor afval? Dan zijn er verschillende verhuurfirma's voor afvalcontainers om uit te kiezen. Met behulp van onderstaande tips maak je de juiste keuze.

Het type afval

Controleer eerst met welk type afval je bij de firma terecht kan. Heb je groenafval, steenpuin, hout, oude metalen of een mix van diverse soorten? Niet alle afvalsoorten worden aanvaard. Informeer jezelf dus op voorhand.

Daarnaast is het beter om per afvalstroom een container te huren dan één container voor gemengd afval te bestellen. Dat is omwille van twee redenen: 1) de recyclage gaat zo veel vlotter, en 2) het is goedkoper voor jou omdat de verwerkingskosten lager liggen. Daarom is het zo belangrijk om je afval goed op te splitsen.

Het volume

Een tweede aandachtspunt is het volume van het afval. Gaat het om een kleine hoeveelheid of meerdere kubieke meters? Deze informatie is belangrijk om het juiste type container te leveren. De huurprijs hangt namelijk samen met de afmetingen. En het zou zonde zijn om voor een grote container te betalen die slechts half gevuld is bij de ophaling. Probeer dus goed in te schatten welk volume je nodig hebt. Twijfel je? Dan kan je altijd starten met een kleinere container en nadien een extra container bestellen voor het overtollige afval.

De planning

Heel wat mensen huren een container omdat ze met bepaalde werken bezig zijn, zoals een afbraak of renovatie. Maar sommige bedrijven hebben op regelmatige basis een afvalcontainer nodig. Denk bijvoorbeeld aan een hotel die om de x-aantal dagen een ophaling wil inplannen. Gelukkig voorzien de meeste firma's de mogelijkheid om op permanente basis een container te huren met een ophaling op afgesproken momenten.

De toegankelijkheid

Bij de huur van grote afvalcontainers speelt de toegankelijkheid een rol. Deze metalen afvalbakken worden namelijk met een vrachtwagen geleverd. HIervoor is er natuurlijk voldoende vrije ruimte nodig. Indien de container op de openbare weg komt, vraag je aan de gemeente best om borden te plaatsen met een parkeerverbod, zodat er voldoende ruimte is om de container te plaatsen. Let er ook op dat de juiste signalisatie is aangebracht zodat er geen ongelukken met auto's of fietsers ontstaan.