Tips bij het bouwen van je eigen huis of schuur

Tips bij het bouwen van je eigen huis of schuur

Heb jij twee rechterhanden en heb je besloten om een eigen project te realiseren? Misschien wil je een schuur bouwen of wellicht zelfs je eigen huis? Wij hebben respect voor mensen die weten van aanpakken en helpen hen graag met het realiseren van hun plannen. Daarom hebben we dit artikel geschreven om een aantal tips te geven over hoe je het bouwen het beste aan kunt pakken. Laten we er gelijk eens induiken.

Een goede planning is het halve werk

De standaardgrap in de bouw is natuurlijk dat de stukadoor net is geweest en nu komt de elektricien. Het is hilarisch als het de buurman zou overkomen, maar laten we eerlijk zijn – bij jou moet het allemaal vlekkeloos verlopen. Dat is dan ook de reden waarom we je adviseren om te beginnen met de planning en het budget. Heb je genoeg geld om niet alleen te beginnen met de bouw, maar ook om het op tijd en snel af te krijgen. Hoe langer het duurt, hoe meer stress, geld en energie een bouwproject kan gaan kosten.

Zorg dat je weet waar je materialen koopt

Een van de aspecten van het bouwen van een huis is het kopen van de materialen. Niet alleen wil je waarschijnlijk dat deze materialen zijn die lang meegaan en van goede kwaliteit zijn, ook is het belangrijk dat ze niet te duur zijn. Het is goed om van tevoren al te beginnen met het berekenen en inkopen van bepaalde materialen. Soms kun je ze zelfs goedkoop op de kop tikken bij grote bouwbedrijven die nog een partij hebben liggen waar ze niets mee doen. Wees creatief!

Je hebt ook veel machines nodig

In de loop van het project zul je ook best wat machines nodig hebben om bepaalde dingen te regelen. Je kunt een elektrische graafmachine huren om de kelder vast te graven, maar je hebt op gegeven moment ook een heimachine nodig om het fundament klaar te maken. Kortom, zorg dat je iemand kent of een adres hebt waar je dit soort machines kunt huren voor een niet al te hoge prijs.

Een goede samenwerking is de sleutel

Maak je gebruik van een aannemer of doe je het hele proces van het bouwen van je huis zelf? Je zult vast en zeker hulp nodig hebben en het is goed om hierover na te denken. Het is niet altijd toegestaan belastingtechnisch gezien om een vriend of kennis voor je te laten werken als ‘vriendendienst’ en het is dus goed om hier ook alle informatie over na te lezen. Een goede communicatie is de sleutel tot een goede samenwerking.

Hou je ook aan de planning

Het is cruciaal om je aan een planning te houden. Je hebt namelijk vaak al afspraken gemaakt met de koper van je oude woning dat je in december de sleutel zal geven en het zal alleen maar geld kosten als je het huis in februari nog niet af hebt. Zorg dus dat je je aan de planning houdt en wijk er niet van af.