Waarom een houten ladder multifunctioneel is

Waarom een houten ladder multifunctioneel is

Houten ladders worden van oorsprong gemaakt als hulpmiddel om bijvoorbeeld ergens binnen handbereik te komen. Het materiaal hout is van zichzelf zwaar, daardoor zijn ladders die gemaakt zijn van aluminium op het moment veel populairder. Toch zijn er een aantal voordelen verbonden aan het kopen van een houten ladder in plaats van een aluminium variant.

Stevig en stabiel

Waar je de ladder voor gaat gebruiken is erg doorslaggevend in het kiezen van het materiaal. Zo veert het materiaal aluminium een beetje mee. Dit zorgt ervoor dat het onstabieler aan kan voelen als je op de ladder staat. Bij hout is dit niet het geval. Hout is erg stevig en voelt daardoor zeer stabiel aan. Ga je iets schilderen en moet dit heel precies gebeuren? Dan is hout door de stabiliteit zeker meer geschikt dan aluminium. Maar dan moet je wel een iets zwaardere ladder mee sleuren dan met een aluminium variant. De vraag is echter dan of het belangrijker is om precies en mooi te schilderen of het gebruikersgemak. 

Stroom

Een ander mooi voorbeeld waarom een houten ladder essentieel kan zijn, is dat hout geen stroom geleidt. Dit kan problemen als bijvoorbeeld geëlektrocuteerd worden voorkomen. Werk je in de buurt van stroom of ben je bijvoorbeeld een elektricien dan is hout (bijna) essentieel.

Decoratie ladder

Er is de afgelopen jaren een trend gaande waar houten ladders in huis gebruikt worden als decoratie. En dat is niet zo gek ook, want een houten decoratie ladder past heel goed in de stijl van heel veel huizen. Zo kan je het voor een boekenkast zetten. Dit heeft niet alleen het voordeel dat het er sierlijk uitziet, maar ook dat je makkelijker bij de hoger gelegen boeken komt. Er zijn nog andere mogelijkheden waar een houten ladder in een huis zou passen, maar dit is vooral afhankelijk van de smaak qua inrichting van de huisbaas.

Het kopen van een houten ladder kan dus meerdere doelen hebben. De doelen kunnen ook gecombineerd worden. Professionele houten ladders van Layherrolsteigers.com zijn gemaakt voor zware klussen, maar passen ook goed in het huis als decoratie. Als je zo'n ladder aanschaft dan heb je en een klusladder en een decoratieladder!