Wanneer zijn openslaande garagedeuren een goede keuze?

Wanneer zijn openslaande garagedeuren een goede keuze?

Als je de garage als opslagplaats, werkruimte of hobbyruimte gebruikt, dan zijn openslaande garagedeuren een goede keuze. Dat komt namelijk omdat openslaande garagedeuren voor dit gebruik een aantal voordelen bieden:

De deurbladen zijn goed geïsoleerd, waardoor tocht en kou goed worden tegengehouden.

Doordat de deurbladen naar buiten toe openen heb je de volledige ruimte in de garage tot je beschikking.

Openslaande garagedeuren worden standaard voorzien van hoge kwaliteit sloten waardoor inbraak niet eenvoudig is.

Openslaande garagedeuren fungeren als een extra voordeur, waardoor je eventuele gasten via de garage kunt binnenlaten en je op die manier voorkomt dat ze door je woning moeten lopen. Dit voordeel is met name belangrijk voor mensen die vanuit huis werken en zakelijke relaties ontvangen.

Wanneer zijn openslaande garagedeuren geen goede keuze?

Als je de garage als parkeerplaats wilt gebruiken, zijn openslaande garagedeuren niet de beste oplossing. Dat komt omdat je dit type garagedeur niet elektrisch bedienbaar kunt maken, je zult dus altijd de garagedeur met de hand moet openen. 

Met name bij slecht weer is dat niet wenselijk. Verder zijn openslaande garagedeuren vrij kostbaar. Er zijn zeker goedkopere oplossingen, zoals een kanteldeur of sectionaal deur, die ook prima als garagedeur kunnen fungeren wanneer de voordelen die openslaande garagedeuren bieden niet belangrijk voor je zijn.

Wat kosten openslaande garagedeuren? 

Dat hangt af van de uitvoering die je wenst. Openslaande garagedeuren van aluminium zijn leverbaar vanaf rond de €3.000. Houten openslaande garagedeuren zijn een stuk duurder en leverbaar vanaf ongeveer €4.500,-.

Hoewel openslaande garagedeuren dus relatief duur zijn als je ze tegenover de prijskaartjes voor andere type garagedeuren zet, is het de investering waard. Openslaande garagedeuren hebben namelijk een zeer lange levensduur.

Waar kun je openslaande garagedeuren kopen?

Wij adviseren je om openslaande garagedeuren bij een garagedeur specialist aan te schaffen. Garagedeur specialisten beschikken over veel vakkennis waardoor ze de juiste openslaande garagedeuren kunnen adviseren die passen bij jouw woning en wensen. Bovendien kunnen ze maatwerk leveren, waardoor de deuren perfect passen. Hun ervaring helpt ook bij het bieden van onderhoudsadvies en service na de aankoop. Daarom zeggen wij: maak daar gebruik van! Zo ben je verzekerd van kwaliteit, duurzaamheid en een stijl die bij jouw huis past.