Wat is een muizentrap?

Wat is een muizentrap?

Als je een moderne inrichting hebt in huis kan het mooi zijn om te kiezen voor een muizentrap. Muizentrappen zijn moderne trappen waarbij het gedeelte dat de traptreden draagt, zichtbaar is. Je ziet dus aan de zijkant van de trap de trapbomen. Deze zijn in het contour van de traptreden gesneden. Door de zigzaggende vorm van de trap, is het design erg opvallen en modern. Deze trapvariant is dan ook vernoemd naar de muizentrappetjes die veel kinderen maken van papier.

Voordelen van een muizentrap

Zoals eerder al genoemd is een muizentrap erg opvallend en uniek. De moderne strakke vorm geeft de kamer een mooie uitstraling. Je kunt kiezen uit verschillende materialen. Denk hierbij aan natuursteen of glas voor een moderne look. Als je wil gaan voor een gematigde look, kun je kiezen voor bijvoorbeeld hout. Muizentrappen zijn minimalistisch, er wordt dan ook minder materiaal gebruikt bij het maken van de trappen.

Nadeel van muizentrappen

De vorm van de trappen is erg mooi en uniek, maar dit brengt ook nadelen met zich mee. Zo neemt de trap wel meer ruimte in beslag dan een rechte trap, doordat de trapbomen aan de zijkant uitsteken. Als je liever ruimte wil besparen, is het handig om te kiezen voor een wenteltrap of een spiltrap. Dit zijn trappen die in een spiraal naar boven leiden. Deze trappen staan ook vaak vrij in de ruimte. Hierdoor bespaar je veel ruimte in de kamer. De muizentrap is echt bedoelt voor een mooie moderne uitstraling in huis. Het ontwerp is verder niet heel praktisch of ruimtelijk.

Vele mogelijkheden

Muizentrappen maken is echt vakwerk. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden is vorm, grootte en materiaal. Hierdoor kunnen de prijzen erg verschillen per wensen van de klant en gekozen materialen. De afmetingen van de trap worden ook meegenomen in de prijsberekening. Als je interesse hebt in een muizentrap kun je meestal even een offerte aanvragen of bellen om te bespreken wat de potentiële prijs zou zijn. Steeds meer mensen in Nederland kiezen tegenwoordig voor een muizentrap in huis. Het zijn erg mooie trappen die in alle maten en soorten te verkrijgen zijn. Als je interesse hebt kun je zelf een muizentrap laten maken.