Welke types heftruck zijn er allemaal?

Welke types heftruck zijn er allemaal?

Heftrucks zijn er in vele soorten en maten. Er zijn drie belangrijke types heftruck: de elektrische heftruck, de gasheftruck en de dieselheftruck. Elk type heftruck heeft zijn eigen voor- en nadelen. In dit blog lees je alles over de verschillende types heftrucks. Dit hulp biedt uitstekende hulp bij klussen zoals het uitzoeken van de heftruck die het beste bij jouw bedrijf past.

Elektrische Heftruck

Elektrische heftrucks zijn ideaal voor bedrijven die veel binnen werken. Ze zijn stil en produceren geen uitlaatgassen. Ze zijn dus een stuk schoner dan dat de gas- en dieselheftruck zijn. We zien de elektrische heftruck vaak in magazijnen van de foodindustrie. Denk hierbij voornamelijk aan vlees- en vismagazijnen. Een ander voordeel van de elektrische heftruck is dat deze duurzaam is. Bedrijven die deze aankoop doen kunnen ook aan hun klanten laten zien dat ze duurzaam te werk gaan, zeker als ze de stroom opwekken met zonnepanelen. Wat betreft onderhoud komt de elektrische heftruck ook als beste uit de drie opties. Er zijn namelijk minder slijtende delen aanwezig rondom de motor en alles is gemakkelijk bereikbaar. Dit maakt het onderhoud makkelijker en (dus ook) goedkoper.

Gas Heftruck

Een gasheftruck is het meest veelzijdige model. Deze machine kan binnen én buiten gebruikt worden. Een gasheftruck is namelijk stil en schoon, maar wel krachtig genoeg om ook zwaardere pallets te kunnen tillen. Dit maakt deze heftruck ideaal voor bedrijven die zowel binnen als buiten werken, zoals in een tuincentrum of een bouwmarkt. De gasheftruck is wel duurder in aanschaf dan de elektrische of dieselheftruck. Dit komt doordat er een tank voor het gas meegeleverd moet worden en dit is duurder dan stroom of diesel.

Diesel Heftruck

Net als de gasheftruck is de dieselheftruck ook veelzijdig. Een dieselheftruck is krachtig en heeft de langste levensduur, maar produceert wel meer geluid en uitlaatgassen. Dit maakt deze heftruck minder geschikt voor bedrijven die binnen werken, maar wel ideaal voor bedrijven die veel buiten werken, zoals in een haven of een steenfabriek. Onderhoud aan de dieselheftruck is ook duurder dan onderhoud aan de elektrische heftruck, maar wel goedkoper dan onderhoud aan de gasheftruck.

Als je op zoek bent naar een heftruck, is het dus belangrijk om te bepalen waar je deze gaat gebruiken. Denk eraan dat je personeel een heftruck certificaat heeft.