Wooninspiratie voor kleine woningen en appartementen

Wooninspiratie voor kleine woningen en appartementen

Heb je een klein appartement of huis? Dan is het wellicht lastig om hierin ruimte te vinden voor al je spullen. Ook het mooi inrichten van de ruimtes kan lastig zijn. Gelukkig zijn er genoeg tips en tricks om het meeste te halen uit je kleine woning. Hopelijk kun je uit dit artikel wat ideeën halen voor de inrichting van je eigen kamers.

Algemene tips

Als je klein woont, moet je af en toe een beetje creatief zijn. Je kunt een kamer namelijk groter of kleiner laten lijken door de inrichting en stijl. Lichte kleuren en voldoende licht zorgen over het algemeen voor meer ruimtelijkheid. Meer ramen inbouwen is natuurlijk niet makkelijk, maar je kunt hiervoor ook meer of fellere lampen gebruiken. Ook een goede tip is het gebruiken van spiegels. Je kunt bijvoorbeeld een grote wandspiegel neerzetten, waardoor het lijkt alsof de kamer groter is. Doorzichtige meubels van glas of plastic kunnen ook bijdragen aan dit effect.

Kleinere ruimtes inrichten

Een kleine tuin of kamer hoeft niet altijd een nadeel te zijn. Zo kan een tuin of balkon juist er knus aanvoelen als deze wat kleiner is. Voor knusse, gezellige kamers is het geen probleem als alles wat drukker is. In de tuin kun je dus juist veel planten neerzetten en accessoires ophangen. Bij een kleine badkamer inrichten is het wel fijn om te zorgen voor wat meer ruimtelijkheid. Hang deze daarom niet helemaal vol met meubels, maar zorg voor een minimalistische stijl. Zorg dat je niet te kleine tegels neerlegt, kies voor een lichte stijl en hang een grote spiegel op. Je badkamer lijkt dan al een stuk minder klein.

Als je een kleine woning hebt, moet je goed nadenken over waar je jouw spullen opbergt. Koop bijvoorbeeld grote, langwerpige dozen die je onder het bed kunt schuiven. Hangende meubels zijn ook erg handig, omdat je de ruimte hieronder kunt gebruiken om spullen op te bergen. In de badkamer is dit een goede optie. Verder is het verstandig om spullen altijd meteen op te ruimen. Als de vloer, kastjes, stoelen of tafels vol liggen met spullen, oogt de kamer een stuk rommeliger. Een kleine woning hoeft niet altijd nadelig te zijn. Denk goed na over de stijl en inrichting en wees creatief.