Beton onderhouden: hoe werkt het?

Beton onderhouden: hoe werkt het?

In de industriële look vandaag de dag zien we vaak hout gecombineerd met staal. Ook zien we steeds meer beton in het interieur. Zowel in huis als op kantoorpanden en in winkels zien we steeds vaker beton om een industriële look te creëren.

Hoe betonnen meubels onderhouden?

Heeft u een betonnen meubel, zoals bijvoorbeeld een betonnen eet- of salontafel? Dan is het aan te raden om te zorgen voor een goede verzorging van uw tafel. Neem de tafel af met een licht vochtig doekje en voorkom dat je zomaar met verschillende schoonmaakmiddelen aan de slag gaat. De betonnen tafel is namelijk niet bestand tegen alle middelen. Verder raden wij aan om uw betonnen tafel te laten coaten. Hiermee voorkomt u dat bijvoorbeeld bij het omvallen van een glas wijn, de zuren in de tafel trekken.

Hoe werkt dit bij betonnen vloeren?

Betonnen vloeren hebben ook onderhoud nodig om op lange termijn betonschade te voorkomen. Bij betonvloeren kan het namelijk maar zo voorkomen dat er vuil langzaam in het beton trekt. Regelmatig uw beton schoon houden door goed te vegen is dus zeker aan te raden. Zo voorkomt u dat er uiteindelijk betonrenovatie nodig is. In garages zijn de vloeren vaak van beton gemaakt. Door lang vuil te lagen liggen en/of verschillende vloeistoffen te lang de tijd te geven om in het beton te trekken, wordt het beton vanzelf slechter. Om deze reden worden in alle garages over het algemeen de vloeren iedere dag helemaal schoon gemaakt.

Heb je scheuren in je betonnen muur?

Er zijn verschillende oorzaken mogelijk voor een scheur in jouw beton. Er zijn gelukkig verschillende bedrijven die er voor kunnen zorgen dat de betonnen muur weer versterkt wordt met een betoninjectie. Zo word de muur als het ware weer aan elkaar gelijmd door het inbrengen van hars. Er wordt gebruikt gemaakt van twee types betoninjectie. Er is namelijk een hoge- en lagedruk injectie. De hogedruk wordt vaak toegepast als er echt diep in de constructie van het beton hars moet worden toegevoegd. De lagedruk wordt vaak gebruikt bij oppervlakkige scheuren die niet perse de betonversterking beïnvloeden.