Buitenjaloezieën voor optimaal en energiezuinig wooncomfort

Buitenjaloezieën voor optimaal en energiezuinig wooncomfort

Als je op zoek bent naar een echt efficiënte vorm van zonwering en privacy voorziening, dan zijn buitenjaloezieën precies wat je nodig hebt. Op hete zomerdagen houd je het koel in huis, aangezien ze tot 90% van de warmte buiten houden. De aluminium lamellen, die aan de buitenkant van het venster worden geplaatst, geven je woning een fraai, strak uiterlijk. Daarbij houden ze zelfs de felste zonnestralen én ongewenste blikken tegen!

Geavanceerde efficiency

Buitenjaloezieën zijn een geavanceerde manier van efficiënte zonwering. Het is een meerwaarde voor je woning en verhoogt je wooncomfort enorm, zeker wanneer je ze combineert met aluminium ramen. Niet alleen de gevoelstemperatuur in huis is prettiger, ook voor het optisch comfort wordt gezorgd. Binnen is het fijner qua lichtinval en de buitenkant van je woning is een lust voor het oog! Wil je meer weten over kwaliteitsbuitenjaloezieën kijk dan eens op aluprof.eu/nl! Je vindt er onder meer aluminium systemen die de mogelijkheid bieden om de jaloezieën individueel te bedienen en de hoek van de lamellen in te stellen, zodat je altijd de perfecte mate van verduistering kunt kiezen. Ook voor grote vensters is deze geavanceerde constructie een goede oplossing. Hierdoor, en vanwege de hoogwaardige kwaliteit van de lamellen, worden deze jaloezieën ook vaak gebruik voor grotere gebouwen.

Waar let je op?

Bij de aanschaf van buitenjaloezieën let je op de montagemogelijkheden, de vorm, het materiaal en de draaibaarheid van de lamellen en het materiaal van de textielelementen. De lamellen van geprofileerd aluminium zijn zeer duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Deze zijn verkrijgbaar in twee soorten: C en Z vorm. De eerste zorgen voor stevigheid en windweerstand en kunnen tot 180 graden draaien. De  Z-vormige lamellen zorgen voor een vollere schaduwwerking en kunnen tot 90 graden draaien. Sommige lamellenssystemen zijn ook voorzien van een geluiddempende dichting. Iets wat erg prettig is als er veel wind of verkeer is. Daarnaast zijn er vaak ook twee soorten bouten: van staal, met het voordeel dat het erg sterk en duurzaam is, en van pvc, met als voordeel dat het geluid dat ontstaat door wind dempt.

Verdien je investering terug

Wanneer je kiest voor aluminium buitenjaloezieën moet je wél een investering doen; het is niet goedkoop. Maar dan heb je ook een product waar je werkelijk jarenlang plezier van hebt én waarmee je efficiënt kunt besparen op je energierekening. Zo verdien je de investering dus vanzelf terug. Bekijk wat voor jouw situatie de beste oplossing is!