De voordelen van een stalraam in huis

De voordelen van een stalraam in huis

Die gave, grote stalramen. Wie kent ze niet? Stalramen zijn de eenvoudige decoratieve ramen, die een specifieke vorm hebben. Vaak zijn deze ramen ze rond, gotisch van vorm, rond of hebben ze een halvemaanvorm. Ze kunnen qua vorm echter ook vierkant, rechthoekig of driehoekig zijn. Traditioneel is een stalraam wat de naam al aanduidt: een raam dat gebruikt werd en wordt in boerderijstallen, zodat er licht naar binnen kan komen. Vroeger waren bijna alle stalramen voorzien van gietijzer, maar tegenwoordig is de variatie een stuk groter. Ook kunststof, rvs, steen en hout worden toegepast om stalramen hun unieke looks te geven. Welke voordelen heeft dit type raam?

Perfect bruikbaar voor een landelijke sfeer

Ben jij ook een grote liefhebber van een landelijk interieur? Dan is een stalraam een ideale accessoire. Stalramen kun je bijvoorbeeld gebruiken in muren en wanden als decoratief element. Veel woningeigenaren laten een stalraam inbouwen in een binnenmuur, om zo een landelijke en natuurlijke atmosfeer in huis te scheppen.

Geen last van tocht door moderne stalramen

Een groot voordeel van de moderne generatie stalramen is dat ze uitstekend isoleren. Mocht je dit type raam willen gebruiken in een buitenmuur, dan hoef je niet bang te zijn dat je last krijgt van tocht of koudestromen in je woning. Met name de kunststof stalramen isoleren meer dan prima. Verder zijn de stalramen die tegenwoordig verkrijgbaar zijn ook voorzien van dubbel glas, zodat ze de warmte in huis houden en de kou buiten.

Bijna geen onderhoud nodig

Anders dan de 'ouderwetse' stalramen van gietijzer heeft de huidige generatie stalramen nauwelijks onderhoud nodig. Dit geldt zeker voor stalramen van kunststof, die zeer onderhoudsvriendelijk zijn. Schuren en schilderen, zoals bij stalramen van gietijzer en hout, is niet nodig als je voor een kunststof raamsoort kiest.

Gemakkelijk op maat te bestellen

Een ander groot pluspunt van stalramen is dat je ze, online of in een speciaalzaak, op maat kunt laten maken en eenvoudig kunt bestellen. Het raam wordt op maat gemaakt en bij je thuis afgeleverd, vaak al binnen een of twee weken. Verder heb je tal van afwerkmogelijkheden, qua kleur, vorm en natuurlijk als het om materiaalsoorten gaat. Laat je zeker eens informeren over de mogelijkheden van de verschillende stalramen.