Deuren zelf plaatsen of door een aannemer laten doen?

Deuren zelf plaatsen of door een aannemer laten doen?

Het plaatsen van een nieuwe deur is vaak een klus die je zelf kan. Maar dat is eigenlijk met alles, toch? In dit artikel vertellen we je hoe je zelf een deur kan plaatsen en/of je dit niet beter kunt uitbesteden aan iemand die hierin is gespecialiseerd. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, en iedere methode heeft zo zijn voor- en nadelen. We helpen je hier een keuze in te maken!

Plaatsing van een nieuwe deur

Doe je dit zelf of laat je het door een professional doen? Beide hebben zo hun voor- en nadelen. Door de deur zelf te plaatsen, kun je kosten besparen. Daarnaast is het vandaag de dag al moeilijk genoeg om überhaupt een timmerman te vinden die op korte termijn tijd voor je heeft. Is je deur kapot, of heb je om een andere reden spoed? Dan is het zeker aan te raden om in ieder geval dit artikel even af te lezen.

Houten deur monteren

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, is het mogelijk dat je zelf een deur kan monteren. Dit is met name makkelijk wanneer je een houten deur koopt die voorzien is van een goede beslagset. Deze deuren zijn al voorzien van gaten en hebben een goede afwerking. Je moet dan alleen nog maar de deur ophangen aan het kozijn, waarna je hem kan afhangen. Een houten deur kun je ook relatief makkelijk zelf op maat zagen als deze net iets te lang is.

Kunststof deur monteren

Kunststof deuren zijn iets moeilijker om zelf te monteren. Deuren die je in de bouwmarkt koopt, zijn vaak niet afgemonteerd. Dit betekent dat je ze zelf in elkaar moet zetten voordat je ze kunt ophangen. Kunststof deuren zijn vaak voorzien van een rubberen afdichting, waardoor het moeilijker is om ze water- en winddicht te maken. Daarnaast is het belangrijk om de deur goed te verankeren, omdat kunststof deuren vaak minder stevig zijn dan houten deuren.

Andere afwegingen

Ga je de woning decoreren of is een deur echt kapot? De tijdsdruk van de klus speelt zeker mee bij de keuze of je een deur zelf gaat monteren of niet. Is je houten deur kapot gegaan en heb je een nieuwe deur nodig? Dan kan het verstandig zijn om meteen een nieuwe deur te kopen, zodat je die zelf kunt proberen te monteren. Wil je echt een mooie aankoop doen? Kies dan eieren voor je geld en laat je duurzame kunststof deur monteren, zodat er ook geen schade kan ontstaan.