Hiermee moet je rekening houden wanneer je een nieuwe vloer wilt!

Hiermee moet je rekening houden wanneer je een nieuwe vloer wilt!

Steeds meer mensen kiezen voor een nieuwe vloer, meubilair, toestellen etc. Echter houden ze niet altijd rekening met de gevolgen die dit teweeg brengen. Ze kiezen vaak voor iets wat financieel een aantrekkelijke optie is en minder naar keuzes die de vloer heeft op het vlak van product kenmerken en kwaliteit. Hoog tijd dus voor onderstaande blog.

Zorg voor de juiste basis

Een vloer dient gelegd te worden op een egale ondergrond. Dit wil zeggen dat de vloer +/- waterpas moet zijn. Een betonvloer vlinderen is dan ook de basis voor een goede start van jouw nieuwe vloer. Daarnaast word altijd aangeraden om bij een nieuwbouw woning gebruik te maken van de betonvloer te vlinderen.

Kies het juist materiaal

Belangrijk is de gekozen ruimte, in een badkamer dient een vloer dan ook waterbestendig te zijn. Daarom is het materiaal 'SPC' een enorm grote trend die we steeds meer zien terugkomen. SPC heeft dan ook de kenmerken om waterdicht, geluiddempend én eenvoudig in onderhoud te zijn. Naast de badkamer is dit materiaal uiteraard ook te plaatsen in keuken, woonkamer, slaapkamer etc. Overigens zijn andere materialen zoals houten vloeren of de welgekende laminaat ook mogelijk.

Maak een keuze in kleur en patronen

Eens je besloten hebt over het type materiaal, is de keuze in kleur en patronen belangrijk. Wil je namelijk voor een standaard motief gaan of verkies je toch een visgraatmotief? Daarnaast is de kleur ook niet onbelangrijk. Lichtere vloeren zorgen voor een vergroting van een ruimte, terwijl een donkere kleur op zijn beurt zorgt dat een ruimte smaller lijkt.

Kortom, indien je een nieuwe vloer wilt leggen, is het belangrijk dat het oppervlak voldoende egaal is om te leggen. Hiermee voorkom je veel problemen bij het leggen zelf. Hierna dien jezelf de keuze nog te maken. Welke kleur? Welk motief? En zoveel andere vragen die voor de aankoop komen kijken. Indien je uiteindelijk alles voor ogen hebt, is het natuurlijk altijd eens handig om naar een winkel te gaan om jouw wensen te bespreken en om een voorstel te laten opmaken. Wij raden altijd aan om tenminste drie verschillende winkels te bezoeken. Zo ervaar je ook de verschillen in behandeling en prijs.