Hoe creëer je als klusser, een sfeervolle tuin?

Hoe creëer je als klusser, een sfeervolle tuin?

Ben jij iemand die houdt van klussen en tuinieren? Dan hou je er waarschijnlijk ook van op zomeravonden lekker te genieten met vrienden in je eigen tuin? Misschien hou je er ook wel van om na een dag klussen, even lekker te ontspannen op een ligbed op je eigen gras. Het is nog lekkerder relaxen als je tuin sfeervol is. Voor een klusser is het creëren van een sfeervolle tuin, prima te doen. Wij hebben hier drie goede tips voor je, hoe je dit voor elkaar kunt krijgen!

Sfeervolle verlichting

Als je ervan houdt om ook buiten te blijven zitten als het donker wordt, is sfeervolle verlichting erg belangrijk. Natuurlijk kun je wel de standaard buitenverlichting aan doen, maar vaak is die verlichting bedoeld om functioneel te zijn. Met vrienden en familie wil je juist een andere sfeer scheppen buiten. Kies voor verlichting waarmee iedereen zich op zijn gemak voelt, kies daarom niet voor scherpe, felle lichten, maar juist voor wat meer sfeerverlichting. Hiermee kun je elkaar prima zien, maar schep je wel een unieke zomeravond sfeer. Een beetje klusser, legt deze sfeerverlichting zo zelf aan. Dat wordt straks puur genieten in de tuin!

Planten en bloemen

Als je een centrale plek hebt in je tuin waar je altijd gezellig zit, is het verstandig om hier wat groen aan te brengen. Denk hierbij aan gevulde plantenbakken rondom het terras, of wat bloeiende planten die je in de volle grond kunt planten. Wat ook altijd gezellig is, zijn bloemen op tafel. Bloemen zorgen altijd meteen voor een gezellige sfeer, wat door je gasten op prijs zal worden gesteld. Natuurlijk doe je er goed aan om ook op andere plekken in je tuin te kiezen voor veel groen. Dit maakt een tuin altijd leuk om naar te kijken, wat de sfeer alleen maar ten goede komt.

Palletkussens

Wil je echt iets bijzonders in je tuin hebben? Kies dan voor europallets met palletkussens erop. Waarschijnlijk heb je weleens een europallet gezien, dit zijn pallets die door bedrijven gebruikt worden om iets op te vervoeren, bijvoorbeeld potgrond. Deze pallets (als ze leeg zijn) zijn ook ideaal om te gebruiken als lounge set voor in je tuin. Deze pallets zijn stoer en geven je tuin een landelijke stijl. Je kunt hier speciale palletkussens voor kopen, die precies de afmeting hebben van een europallet. Een palletkussen zit heerlijk zacht, waardoor het extra genieten wordt op die heerlijke zomeravonden. Een echte klusser gaat het zeker lukken, om van europallets en palletkussens, een mooie lounge set te maken. Dat wordt straks heerlijk genieten in een sfeervolle tuin!