Ontdek welke verkoopmethode steeds meer huiseigenaren gebruiken!

Ontdek welke verkoopmethode steeds meer huiseigenaren gebruiken!

De meeste mensen gaan na de verkoop van hun koopwoning op zoek naar een nieuw droomhuis. Maar naast deze methode om appartementen te verkopen, is er één methode die steeds populairder wordt. Het is bijvoorbeeld mogelijk om uw woning te verkopen en daarna te verhuizen. Deze manier van verkopen wordt in het Engels ook wel sale-and-leaseback genoemd. Maar waarom wordt de sale-leaseback-methode steeds populairder?

Er zijn veel voordelen aan deze manier van verkopen, zoals de flexibiliteit die gepaard gaat met het verkopen van een huis. U hoeft uw tijd niet te besteden aan achterstallig onderhoud, verkoopadvertenties en reizen, u kunt gewoon blijven op een plek die al uw thuis was. U behoudt uw woning, maar u profiteert van het geld dat vrijkomt bij de verkoop van de woning.

Klinkt dit als de perfecte oplossing voor uw woonplannen? Of vraag je je gewoon af waar deze verkoopkans over gaat? Aangezien de sale-leaseback methode nog relatief onbekend is, is het niet verwonderlijk dat deze methode veel vragen  oproept. In dit artikel leer je alles over deze manier van verkopen, belicht je zowel de voor- als nadelen  en doe je je voordeel met de verschillende tips die in het artikel staan!

Hoe werkt het verkopen en terug huren van je huis?

Bij de leasebackmethode verkoopt de huiseigenaar zijn woning en verstrekt de koper een lening van ongeveer 70-90 procent van de waarde. Deze optie komt het meest voor, maar er zijn ook voorbeelden waarbij de helft van de verkoopprijs pas betaald wordt als de huidige eigenaar het huis verlaat. Om erachter te komen welke contracten het beste bij uw verkoopstructuur passen, is het handig om advies in te winnen bij professionals om vervelende situaties in de toekomst te voorkomen.

Wat zijn de voordelen van uw huis verkopen en verhuren?

Aan het begin van dit artikel heb je al enkele voordelen van de verkoop-doorverkoopmethode ontdekt, maar dat is nog niet alles! Hoewel u in uw huis kunt blijven wonen, maakt deze vorm van verkoop een grote portemonnee vrij. Met dit geld kun je je dromen waarmaken! Wilt u bijvoorbeeld eerder met pensioen? Wil je vaak op vakantie of wacht je al een eeuwigheid om de auto van je dromen te kopen? Door de vrijgekomen portemonnee verschijnen er ineens veel financiële kansen.

Wat zijn de nadelen van verkopen en huren?

Er zijn veel voordelen aan de sale-leaseback-methode, maar er zijn ook kanttekeningen bij deze verkoopstructuur. Er zijn andere kosten verschuldigd als gevolg van de verkoop, zoals huur. Vaak is dit 5,5% van het geleende bedrag. Is de lening van deze woning € 200.000,- dan is de maandhuur meer dan € 700.

Dit bedrag is meestal hoger dan de maandelijkse hypotheekrente, omdat de koper ook al het risico op zich neemt en uw risico's met deze structuur worden verkleind. Dit resulteert in een relatief hoge huurprijs, maar u krijgt er wel voor terug dat u zorgeloos in uw woning kunt blijven wonen.

Is de verkoop-wederverkoopmethode een verstandige keuze?

De resale-leaseback-structuur heeft zowel voor- als nadelen  die niet voor iedereen gelden. Zo kunt u bijvoorbeeld optimaal blijven genieten van uw woning en hoeft u zich minder zorgen te maken over de financiën van die woning. Ook  financieel is het leven veel flexibeler in te richten, maar daarbij is het goed om de maandelijkse huur niet  te vergeten.

Daarnaast is dit pand ideaal als u iemand in uw gezin in de toekomst aan een nieuwe woning wilt helpen. Als u bijvoorbeeld uw kleinkinderen op de woningmarkt wilt helpen, kan deze build goed werken. Daarnaast kan een huis grote geestelijke waarde hebben voor een gezin. Dus als je ouders bijvoorbeeld meerderjarig zijn, kun je samen beslissen om het appartement op deze manier over te dragen.

Dit gebouw kan de juiste keuze zijn, vooral als de huiseigenaren al erg oud zijn, wanneer de kans op overlijden of verhuizing naar een verpleeghuis elke dag groter wordt. De maandhuur is relatief hoog, maar in ruil daarvoor kunt u zorgeloos in de woning wonen en uw woning zonder zorgen verkopen. Om onaangename verrassingen te voorkomen, is het handig om een ​​expert op dit gebied uit te nodigen, zodat u een goed overzicht krijgt van de constructie en in de toekomst geen onaangename verrassingen kunt verwachten.