Hoe kun je geld verdienen met oud ijzer?

Hoe kun je geld verdienen met oud ijzer?

Je zult er nog verbaasd over zijn hoeveel geld je kunt verdienen met het ophalen van oud ijzer. Tegenwoordig wordt oud ijzer steeds meer hergebruikt, waardoor je hiermee ook de aarde nog eens een dienst bewijst. Door oud ijzer opnieuw te gebruiken, hoeven er immers geen nieuwe materialen te worden gewonnen uit de aarde. Wil je geld verdienen met oud ijzer? Wij geven je tips hoe je dit het beste aan kunt pakken.

Verzamel oud ijzer

IJzer kom je echt overal in tegen. In een paar oude schaatsen, in een stoel die je niet meer gebruikt en in een oude fiets. Door iedere keer dit oude ijzer niet weg te gooien maar bij elkaar te voegen, heb je na verloop van tijd een aardige hoeveelheid. Ga vervolgens periodiek naar een innamepunt en je zult verbaasd zijn over wat dit oude ijzer oplevert.

Ontzorg mensen en haal oud ijzer op

Mensen gaan niet met ieder stukje ijzer naar een innamepunt. Dat is precies de reden dat veel mensen er uiteindelijk voor kiezen om hun ijzer naar de gemeentewerf te brengen, waar ze er niets voor krijgen. En juist dat moment moet je voor zijn. Want als je met vrienden en familie afspreekt om regelmatig langs te komen om hun oud ijzer op te halen, zullen ze dit voor je gaan bewaren. En doordat je jij het collecteert en dus na verloop van tijd wel een flinke hoeveelheid ijzer kunt verzamelen, is het voor jou wel de moeite waard om het in te leveren en er geld mee te verdienen.

Oud ijzer recyclen is goed voor de aarde

Als er overal oud ijzer rondslingert, is dat zonde. Juist door het bijeen te voegen en naar een innamepunt te brengen, kun je dit oude ijzer recyclen en hier weer nieuwe producten van maken. Wat te denken van nieuwe autodeuren, schaatsen en meubels? Als hiervoor gerecycled ijzer wordt gebruikt, zorgt dit ervoor dat voor deze producten geen nieuwe materialen uit de aarde gehaald hoeven te worden. Juist dit argument kun je inzetten om mensen te overtuigen om hun oud ijzer aan jou mee te geven. Hierdoor zul je nog meer ophalen en nog meer geld verdienen. En je bewijst er de aarde ook nog eens een dienst mee.