Houten trappen? Dit je moet je erover weten!

Houten trappen? Dit je moet je erover weten!

De houten trappen zijn een ontzettend veelzijdig hulpmiddel voor in en om het huis. Om die reden heb je veel verschillende soorten trappen. Denk alleen al aan: de keukentrap of huishoudtrap, een zoldertrap, een molenaarstrap…enz. Hoe maak je nu de beste keuze uit het grote aanbod aan trappen?

Het maken van een houten trap

De trappen worden gemaakt van beukenhout of van naaldhout. Het duurzame hout wordt op pallets aangeleverd. Vervolgens controleert de trappenmaker de kwaliteit van het hout. Zo let hij er bijvoorbeeld op dat er geen noesten in het hout zitten waardoor je houtsterkte af kan nemen. Daarnaast letten onze vakmannen op de nerf van het hout. Hoe dichter de nerf hoe steviger je houten trap uiteindelijk is.

Steilen van de trap

De steilen van de houtentrappen worden als eerste gemaakt. Het hout wordt geschuurd. Met een frees worden de openingen voor de treden van de trap in de steilen gemaakt. De treden, die een standaardafmeting hebben van 7 centimeter bij 82 cm, worden in de steilen geplaatst. Door de twee steilen van de trap naar elkaar toe te drukken komen de treden goed vast te zitten. Daarna verlijmen we de treden en we schroeven ze vast. 

Veelzijdigheid van de houten trappen

Zoals we je al eerder aangaven in dit blog, zijn de houten trappen veelzijdig. Naast gebruik als hulpmiddel in het huishouden worden ze ook veel gebruikt door professionals. De elektricien gebruikt graag een houten trap omdat hij hiermee veilig kan werken. Hout geleid namelijk geen stroom. Daarnaast is de trap handig omdat hij snel verplaatst kan worden. Schilders gebruiken graag houten trappen omdat ze lekker stevig staan.

Maatwerk trap

Dat doen we graag voor je. Wil je een trap die net iets smaller moet zijn? We passen de breedte graag voor je aan. Of wil je graag een trap die wat langere steilen heeft? Ook daar hebben we een oplossing voor. Dat is het grote voordeel van onze werkplaats. We hebben altijd wel een oplossing voor jouw specifieke situatie.

Houten trappen kopen

Op de website van Van Eldik Ladders heb je de houten trappen voor het uitkiezen. Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze? Dan helpen we je natuurlijk graag telefonisch. Je kunt ons namelijk altijd bellen. Of kom je liever een keer naar onze werkplaats? Dat mag altijd; de koffie staat voor je klaar. Onze medewerkers laten je graag zien hoe we onze houten trappen maken.