Interesse in architectuur? Bezoek deze 3 Portugese steden

Interesse in architectuur? Bezoek deze 3 Portugese steden

Als je geïnteresseerd bent in architectuur, dan moet je zeker een bezoek brengen aan Portugal. Dit land staat bekend om zijn prachtige oude gebouwen en historische steden. In dit artikel zullen we drie Portugese steden bespreken die een must-see zijn voor architectuurliefhebbers. Van de pittoreske stad Ponta Delgada op de Azoren tot de charmante straatjes van Porto, hier zijn de steden die je niet mag missen.

Ponta Delgada

Ponta Delgada is de grootste stad op het eiland São Miguel, dat behoort tot de Azoren. Deze stad is niet alleen bekend om zijn adembenemende natuur, maar ook om zijn prachtige architectuur. Je vindt er tal van oude gebouwen die de geschiedenis van de stad weerspiegelen. Een van de hoogtepunten is de Igreja Matriz de São Sebastião, een prachtige kerk met een opvallend witgekleurde gevel. Ook het Palácio de Sant'Ana, een 18e-eeuws paleis dat tegenwoordig dienst doet als overheidsgebouw, is zeker een bezoek waard.

Porto

Porto, de op een na grootste stad van Portugal, staat bekend om zijn prachtige architectuur en charmante straatjes. Een van de beroemdste bezienswaardigheden van Porto is de Sé do Porto, de kathedraal van de stad. Deze indrukwekkende kerk dateert uit de 12e eeuw en heeft een mix van architecturale stijlen, waaronder Romaans en gotisch. Een andere must-see is het Palácio da Bolsa, een 19e-eeuws neoklassiek gebouw dat tot op de dag van vandaag dienst doet als beursgebouw.

Lissabon

Geen artikel over architectuur in Portugal zou compleet zijn zonder de hoofdstad Lissabon te noemen. Deze stad staat bekend om zijn prachtige oude gebouwen en historische wijken. Een van de meest iconische gebouwen in Lissabon is het Mosteiro dos Jerónimos, een kloostercomplex dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Dit prachtige voorbeeld van Portugese Manuelstijl dateert uit de 16e eeuw en is een must-see voor elke architectuurliefhebber.

Een andere belangrijke bezienswaardigheid in Lissabon is de Torre de Belém. Deze versterkte toren, gebouwd in de 16e eeuw, diende als een belangrijk verdedigingspunt voor de stad en is een van de meest iconische symbolen van Lissabon. Ook de wijk Alfama, met zijn smalle straatjes en kleurrijke huizen, is een bezoek waard. Hier vind je ook het Castelo de São Jorge, een oud Moors kasteel met prachtig uitzicht over de stad.