Voordelen van hardhout in tuinafscheidingen

Voordelen van hardhout in tuinafscheidingen

Zo, laten we eens lekker kletsen over je tuin. Ja, die plek achter (of voor) je huis waar je met zonnig weer een boekje leest, of een biertje opentrekt. De grens tussen jou en de buren? Die wordt vaak gemarkeerd door een schutting. Maar niet zomaar één. We hebben het over hardhouten schuttingen. Waarom juist deze keuze zo top is? Ik vertel het je.

Duurzaam als een oude eik

Eerst even wat basics. Hardhout is afkomstig uit bossen die sterk, stevig en taai zijn; ze groeien er sterk, stevig en taai uit. Dat betekent dat als jij kiest voor een hardhouten schutting, je iets hebt staan dat een stuk langer meegaat dan veel andere materialen. Hardhout kan tegen een stootje – of tien – en blijft jarenlang mooi zonder dat je elk weekend met een kwast in de aanslag staat.

Weerbestendig 

In Nederland kennen we twee seizoenen: regenachtig grijs en verrassend zonnig grijs. Hardhout heeft daar totaal geen last van. Als het regent, is het alsof het niets is en zelfs UV-stralen krijgen het niet klein. Dus als je Netflix bingewatcht tijdens een herfststorm, staat je schutting stevig.

Looks die je niet kunt weerstaan

Hardhout heeft ook mooie looks die je tuin leuk maken. Het heeft karakter, en zorgt er dan ook voor dat je tuin een echte uitstraling krijgt. . Hardhout is een perfecte keuze voor jouw tuinontwerp, of je nu kiest voor strak en modern of juist landelijk en gezellig.

Hardhout is onderhoudsarm

Het mooie van hardhout is dat het onder 'onderhoudsarm' valt; oftewel weinig onderhoud nodig heeft om zijn charme te behouden. Een keer per jaar lief naar kijken volstaat eigenlijk al (oké, misschien ook af en toe schoonmaken). Installeren en chillen dus. Na het plaatsen van de schutting zal het je niet meer veel werk kosten. 

Kies bewust, kies goed

Misschien denk je: "Maar wacht even, kost dat geen fortuin?" Goed punt! Investeren in kwaliteit heeft zijn prijs, maar denk eraan als een investering voor lange termijn in plaats van het geld dat je elke maand blijft uitgeven. En héél toevallig kwam ik laatst rvg-schuttingen.nl tegen waar ze begrijpen wat duurzame schuttingen zijn en hier kun je dan ook veel inspiratie opdoen voor je volgende schutting. 

Wil je een tuinafscheiding waarvan zelfs je buurman stiekem foto's maakt, omdat hij hem zo mooi vindt? Dan is het tijd om de juiste beslissing te nemen. 

Eindconclusie: Hardheid ontmoet elegantie

Ben je op zoek naar een nieuwe schutting? Kijk dan ook eens naar hardhout beton schuttingen. Dit type combineert de onverwoestbare kracht van beton met de natuurlijke beauty van hard hout - precies wat elke tuin verdient.

Zo zie je maar weer - soms is het goed om verschillende materialen te combineren om tot het perfecte resultaat te komen. Welke schutting je ook kiest, kies altijd voor kwaliteit en duurzaam, zodat je er uiteindelijk weinig onderhoud aan hebt.