Waar moet je op letten bij een renovatie van een oud bedrijfspand?

Waar moet je op letten bij een renovatie van een oud bedrijfspand?

Een oud bedrijfspand laten vervallen en over laten aan moeder natuur is zonde, daarom is het renoveren en het hergebruiken van dit pand een betere optie. Ook is het nog een betere keuze aangezien er nu niet een nieuw pand gebouwd hoeft te worden, aangezien je het oude pand hergebruikt. Of het ook daadwerkelijk goedkoper is zal in deze blog niet ter sprake komen. Wel kun je in deze blog lezen waar je een beetje rekening mee moet houden, wanneer je ervoor kiest om het oude bedrijfspand te renoveren. 

Het leeghalen van het pand

Het komt veel voor dat een pand wordt verlaten en dat er ook nog genoeg spullen blijven liggen, voordat je de renovatie kunt beginnen wil je dat het het pand volledig leeg is. In het ergste geval staan er nog oude onbruikbare machines van het vorige bedrijf, misschien dat je deze nog kunt verkopen. Maar wanneer je de machines wilt verkopen kan het zijn dat deze op een gegeven moment in de weg gaan staan, daarom kun je ze beter gelijk wegbrengen. Ook alle aanwezige elektra kun je beter uit het pand laten halen, aangezien je niet weet hoe goed deze elektra nog is. 

De heropbouw van het pand 

Nadat het hele pand leeg gehaald is kun je nu beginnen met de heropbouw. Het eerste wat je wil doen is de constructie van het gebouw controleren, wanneer deze aandacht nodig hebt wil je deze eerst aanpakken. Nadat de basis in ieder geval goed is kun je nu beginnen met de binnenkant van het pand, als eerste wordt aangeraden om de elektra weer op te bouwen. De elektra moet namelijk overal achterlangs verwerkt worden en is dus moeilijk achteraf aan te leggen, in ieder geval wanneer je de elektra netjes wilt hebben. Om ervoor te zorgen dat de elektra goed gebeurt kun je bijvoorbeeld paneelbouw rotterdam inschakelen, deze onderneming kun je vinden op Endenburg.nl.  

De inrichting van het pand

Nu alle elektra ook op zijn plek ligt kun je nu beginnen met het inrichten van de werkplek, wanneer je machines nodig hebt kun je deze nu in het pand gaan plaatsen. Ook de ruimtes als de kantine, het kantoor en het sanitair zijn nu aan de beurt, na deze stap begint het vervallen gebouw steeds meer leven te krijgen. Als alles op zijn plek staat en is aangesloten, dan is het eindelijk tijd om in bedrijf te gaan.