Waarom een koelpet dragen in de bouw?

Waarom een koelpet dragen in de bouw?

Als je hebt gekozen voor werken in de bouw, doe je dit omdat je hier passie voor hebt. Omdat je het fijn vindt om aan iets te werken, zoals bijvoorbeeld aan een kantoorpand of een mooie luxe woning. Werken in de bouw is samen met collega’s ervoor gaan. Onder alle omstandigheden. Maar juist die omstandigheden, die kunnen werken in de bouw soms ook best zwaar maken. Denk maar aan hoge temperaturen in de zomer. Een koelpet is voor die omstandigheden ideaal. Het houdt je fris en geconcentreerd, ook bij extreme temperaturen. Heb jij hem al klaarliggen voor de zomer?

Fris gevoel op zomerdagen

Op zomerse dagen valt het ’s morgens vaak wel mee met de warmte. Er is dan nog een fris windje en ook de temperaturen liggen in die uren nog niet zo hoog. Na de middag verandert dit vaak snel; de temperatuur kan snel oplopen, zeker als je op een bouwplaats werkt met weinig wind. Een gewoon petje zorgt ervoor dat je onder je pet juist extra gaat zweten, wat een klam en zweterig gevoel geeft. Een koelpet zorgt juist voor echte verkoeling. Zonnestralen komen er niet doorheen en je hoofd blijft heerlijk koel. Hierdoor kun jij ook op zomerse dagen heerlijk in de bouw werken.

Bespaar energie en blijf koel

Als je het heet hebt, ga je zweten. Hierbij zorgen zweetdruppels op je huid voor verkoeling. Zweten zorgt er echter ook voor dat je veel vocht verliest en bovendien kost dit proces veel energie voor je lichaam. Een koelpet zorgt juist deze pet voor dit proces. Als je het heet krijgt, zorgt het water in de pet namelijk voor de verkoeling. Dit scheelt je lichaam veel energie en het kost je geen lichaamsvocht. Hiermee blijf je de hele dag energiek en geconcentreerd. Hiermee hou je letterlijk het hoofd koel.

Productief

Als je een koelpet draagt, zul je merken dat je een stuk productiever bent op zomerse dagen. Je hebt geen last meer van die dip na de middagpauze. Met gemak kun je acht uur achter elkaar maken met deze pet op, zonder dat je minder gaat presteren. En daarnaast veiliger. Ben je eigen baas? Dan kun je meer doen op een dag en dus ook meer verdienen. Voor werkgevers is het aanschaffen van een koelpet voor het personeel een no-brainer. Door de hogere productiviteit is de investering in enkele dagen terugverdiend. Ideaal zo’n koelpet!