Waarom is gevelbekleding goed voor mijn woning?

Waarom is gevelbekleding goed voor mijn woning?

Gevelbekleding is de ideale manier om een woning mooier en duurzamer te maken. Door een extra laag toe te voegen aan de buitengevel, krijgt je huis een nieuwe, frisse look. Je krijgt hierdoor het gevoel alsof je in een compleet nieuw huis woont, het is dus ook nog eens goed voor je woongenot. Daarnaast is het gunstig voor de waarde van je woning, die hierdoor namelijk aanzienlijk zal stijgen.

Extra bescherming van je woning

Naast het feit dat je huis een nieuwe look krijgt, bescherm je jouw woning ook nog eens beter. Met gevelbekleding zorg je er namelijk voor dat je gevel beter beschermd wordt tegen weer en wind. De gevel van je huis vangt veel wind en water op en moet hier goed tegen beschermd blijven. De originele gevel die zich achter de gevelbekleding bevindt, blijft door de gevelbekleding prima beschermd. Wat betreft de onderhoudswerkzaamheden, is gevelbekleding ook ideaal. De kans op aanslag op de originele gevel is namelijk zeer klein en ook scheuren en gaten kun je hiermee voorkomen. Doordat de originele gevel niet meer direct bloot staat aan weersinvloeden, heeft deze nagenoeg niets meer te verduren. Het is uiteraard wel belangrijk om regelmatig nog controles uit te voeren als het gaat om de originele gevel.

Gevelbekleding isoleert

Je huis is veel beter geïsoleerd met gevelbekleding. Dit werkt twee kanten op; in de zomer is je huis heerlijk koel, doordat de originele gevel de warmte buiten houdt. In de winter werkt dit precies andersom; nu houdt de originele gevel juist de warmte vast. Dit scheelt ook nog eens aanzienlijk in de stookkosten, je hebt immers minder energie nodig voor dezelfde warmte. Als je kiest voor een gevelbekleding van kunststof, hoef je ook niet meer te schilderen. Ook dit scheelt flink in de kosten. Een buitengevel schilderen kan immers aardig in de papieren lopen.

Verschillende stijlen

Je kunt kiezen uit verschillende stijlen gevelbekleding. Bijvoorbeeld voor Crepi gevelbekleding. Hierbij wordt de buitenmuur bepleisterd met materiaal wat bestaat uit een combinatie tussen cement en zand. Hiermee krijgt je huis een compleet nieuwe uitstraling. Crepi is bij uitstek geschikt voor bijvoorbeeld landelijke woningen, maar past ook prima bij een strak, modern huis.