Wat doet een vastgoedrecht advocaat?

Wat doet een vastgoedrecht advocaat?

Heeft u te maken met verborgen gebreken bij de aankoop van een woning, geschil met de verhuurder, huurder of VvE of is er sprake van een geschil over het koopcontract? In voorgaande gevallen is het aan te raden om direct contact op te nemen met een juridisch specialist die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen binnen het vastgoedrecht. Bij vastgoed zijn de belangen die spelen vaak groot, aangezien vastgoed in de regel kostbare goederen zijn. Een gespecialiseerde vastgoedrecht advocaat kan u behoeden voor latere ongemakken of ervoor zorgen dat het huidige probleem zo efficiënt mogelijk wordt opgelost.

Wat is vastgoedrecht nou precies?

Alle zaken die betrekking hebben op onroerend goed, vallen onder het vastgoedrecht (ook wel onroerend goedrecht genoemd). De belangrijkste onderdelen in het vastgoedrecht zijn huur- en bouwrecht zaken. Hierbij kunt u denken aan de juridische kant bij de koop en verkoop van een woning of bedrijfspand, erfdienstbaarheden kwesties, projectontwikkeling, problemen met betrekking tot de verhuur en huur van een woning of bedrijfsruimte, maar bijvoorbeeld ook het opstellen van vastgoedovereenkomsten. Door de grote financiële risico’s en de complexiteit (veel verschillende regels en wetten) van het vastgoedrecht is ondersteuning en advies van een vastgoedrecht advocaat onmisbaar. 

In het onderstaande overzicht treft u de meest voorkomende zaken die zich binnen het vastgoedrecht afspelen.

- Aanbestedingen

- Aankoop en verkoop vastgoed

- Aannemingsovereenkomsten

- Appartementsrechten

- Bouwrecht

- Burenrecht

- Erfdienstbaarheid

- Erfgrens/Erfafscheiding

- Financiering en zekerheden

- Grondexploitaties

- Huur/verhuur van vastgoed

- Hypotheekrechten

- Recht van overpad

- Retentierecht

- Erfpacht

- Opstalrechten

- Onroerend goedrecht

- Projectontwikkeling en gebiedsontwikkeling

- Verborgen gebreken

- VvE recht

Zoek een vastgoedrecht advocaat voor uw geschil

U kunt online eenvoudig een geschikte vastgoedrecht advocaat in Nederland vinden die u kan bijstaan met uw juridisch geschil. Veel advocaten zijn lid van een specialisatievereniging. Dit houdt in dat de betreffende advocaat gespecialiseerd is in een bepaald gedeelte van het recht. Om in aanmerking te komen voor het lidmaatschap van een specialisatievereniging worden hoge eisen gesteld. Zo bent u als rechtzoekende verzekerd van een professionele, gespecialiseerde advocaat. Het is dus verstandig om een gespecialiseerde vastgoedrecht advocaat te kiezen die is aangesloten bij een specialisatievereniging zoals bijvoorbeeld Vereniging van Huurrecht Advocaten (VHA), Vereniging voor Bouwrecht-Advocaten (VBR-A) of Vereniging Vastgoed Juristen (VVJ).