Wat is een vloeistofdichte vloer?

Wat is een vloeistofdichte vloer?

Ben jij bezig met een verhuizing of zoek je naar een nieuwe inrichting voor je woning? Een belangrijke keuze die je moet maken is wat voor soort vloer je wil aanleggen. Dit kan een lastige keuze zijn, aangezien er veel mogelijkheden zijn met ieder hun eigen voor- en nadelen. Om je hierbij te helpen hebben we een aantal keuzes op een rijtje gezet.

Houten vloeren

In Nederland worden houten vloeren vooral gemaakt van eikenhout. Ze worden in planken naast elkaar gelegd. Houten vloeren zijn één van de oudste vormen van vloerbedekking. Het voordeel van houten vloeren is dat deze een mooie, authentieke look geven aan je woning. Iedere plank heeft zijn eigen nerven en barsten en is dus uniek. De planken kunnen in allerlei patronen gelegd worden. Houten vloeren hebben echter ook flinke nadelen. Zo hebben ze vaker een onderhoudsbeurt nodig. Door temperatuurverschillen kunnen ze uitzetten of krimpen. Ook gaan houten vloeren minder goed samen met vloerverwarming en water. Tenslotte zijn ze vaak ook een stuk duurder.

Tegels

Keramische tegels zijn ook nog steeds erg populair, vooral in badkamers en keukens. Het voordeel van tegels is dat ze erg sterk zijn. Ze zijn slijtvast en er komen niet snel krassen op. Je kunt ze vinden in allerlei soorten, maten en verschillende kleuren en patronen. Wel zijn tegels minder geluidsabsorberend en zijn erg hard. Voor kleine kinderen zijn tegels dus niet ideaal, aangezien zij nog wel eens op de grond vallen. Ook worden de voegen na een tijdje vies, deze zijn soms lastig schoon te maken.

PVC vloeren

Een PVC vloer is gemaakt van kunststof en bestaat uit verschillende lagen. Tegenwoordig zijn deze vloeren moeilijk van laminaat te onderscheiden. PVC vloeren zijn makkelijk schoon te maken met een dweil of stofzuiger. Een nadeel van deze vloeren is dat er een egale basis vereist is. Je kunt deze vloeren niet zomaar over een oude vloer heen leggen. PVC vloeren zijn ook te verkrijgen als vloeistofdichte vloer. Dit is ideaal als er kleine kinderen in het huis wonen. Zo heb je nooit vast van waterschade en kan vloeistof makkelijk en veilig even blijven liggen.