Zo kun je jouw huis verduurzamen

Zo kun je jouw huis verduurzamen

Steeds meer mensen krijgen een schuldgevoel, want ze vinden dat ze te weinig aan het milieu doen. dit kan je oplossen door je woning te verduurzamen. Hier zijn enorm veel opties mogelijk en daardoor hoef je ook niet alles in een keer te doen! In dit blogartikel lees je alles over het verduurzamen van je woning.

De opties

Er zijn enorm veel opties, maar hier lees je de meest voorkomende opties, waar je tevens goed mee kan beginnen!

·         Isolatie en glas. Het isoleren van je huis is handig om mee te beginnen als je wil gaan verduurzamen. Het isoleren van je huis zorgt ervoor dat de warmte in je woning binnen blijft. Zo hoef je dus minder vaak de verwarming aan te zetten en dat kan al veel schelen over een jaar tijd. Je kan je spouwen, gevels, dak of vloer isoleren en de overheid geeft je hier ook een subsidie voor. Ook kan je je glas laten aanpassen. Dit kan je goed doen in combinatie met het veranderen van je kozijnen. Dit houdt meer geluid tegen en warmte binnen. Hier kan je gedeeltelijk een subsidie voor krijgen.

·         Zonnepanelen. Met zonnepanelen zorg je ervoor dat je (gedeeltelijk) je eigen energie opwekt. Voordat je je zonnepanelen gaat kopen, moet je eerst kijken of je dak er wel geschikt voor is. Sommige daken staan totaal niet in de zon of zijn niet stevig genoeg om zonnepanelen op te vangen. Het beste is als je een dak hebt van 35 graden. Zo kan je het meeste eruit halen.

De verduurzaming financieren

Het financieren van de verduurzaming van je woning kan best wel een gedoe zijn. Hier zijn wat tips voor. Die lees je hieronder:

·         Eerst is het belangrijk dat je gaat oriënteren. Waar kan ik het meeste winst behalen, wat is de huidige staat van mijn woning? Daarna moet je bepalen hoe je het wil betalen. Wil je dit gedeeltelijk doen of volledig van je spaargeld of misschien wel een hypotheekverhoging.

·         Mocht je ervoor kiezen om een hypotheekverhoging te doen? Dan kan je uitstekend terecht bij hypotheekadvies Hengelo!

·         Je hebt voor het verhogen van je hypotheek een taxatie van je woning nodig. Zorg dat die er is!

·         Nadat het contract van de hypotheekverhoging is ondertekend, kan je beginnen met verduurzamen!