4 redenen om een boormachine te kopen

4 redenen om een boormachine te kopen

Een boormachine is een apparaat dat veelzijdiger is dan je denkt. Uiteraard, je kunt er uiteraard mee boren en schroeven, toch kun je veel meer met een boormachine. Het is een apparaat dat je zeker in huis moet hebben. Je zult merken dat door de veelzijdigheid van een boormachine dit een prima investering is. Wij hebben vier redenen voor je op een rijtje gezet waarom het aanschaffen van een boormachine zo verstandig is.

Schoonmaken met de boormachine

Schoonmaken met een boormachine kan ook, je kunt met dit apparaat namelijk prima vuil verwijderen. Je kunt op de boormachine een staalborstel aanbrengen, waarmee het prima schoonmaken is. Denk hierbij aan hardnekkig vuil wat je er met een doek niet af kunt krijgen. Bijvoorbeeld als je een schuurtje hebt die vol zit met vuil, kun je hiervoor prima een boor met opzetstuk gebruiken. Met een boormachine heb je dit vuil zo verwijderd.

Slopen met de boormachine

Verwijderen van oude badkamertegels, sleuven hakken voor leidingen? Het is voor een boormachine geen enkel probleem. Met een voorloopstuk zoals een boorhamer sloop je alles wat je maar slopen wilt. En dit is natuurlijk veel fijner werken als met de hand. Het gaat sneller en het is veel minder vermoeiend.

Schuren met de boormachine

Weleens met de hand een deur geschuurd? Het is veel werk en aan het einde van de dag ben je kapot. Met een boormachine is het zo gedaan en is het ook nog eens leuk werk om te doen. Hiervoor zijn verschillende opzetstukken te koop, voor bijna iedere boormachine. Op deze manier kun je gemakkelijk een cirkel uitboren, vervolgens hoef je deze enkel nog maar te schuren. Zeker de wat lastigere vormen, zoals ronde vormen, heb je zo gedaan met een boormachine.

Zagen met de boormachine

Met een boormachine kun je zelfs zagen. Een rond gat zagen om bijvoorbeeld leidingen doorheen te trekken kan prima met een boormachine. Je zet een gatenzaag op je boormachine en je kunt aan de slag. Zeker de wat lastigere gaten zaag je er met een boormachine zo in, daarnaast kun je ook nog kiezen uit verschillende diameters.