Personeel inplannen voor een klus? Controleer eerst wanneer de feestdagen zijn!

Personeel inplannen voor een klus? Controleer eerst wanneer de feestdagen zijn!

Als ondernemer is het belangrijk om je personeel efficiënt in te kunnen plannen voor klussen. Niets is zo vervelend als er onverwachts te weinig personeel beschikbaar is door een feestdag. Daarom is het verstandig om eerst te controleren wanneer de feestdagen zijn voordat je het personeel inplant. Gelukkig is er een handige tool beschikbaar, namelijk de feestdagen kalender.

De feestdagen kalender

De feestdagen kalender is een overzicht waarop alle feestdagen van het jaar vermeld staan. Hierdoor kun je snel en gemakkelijk zien wanneer er een feestdag valt en dus je planning moet aanpassen. Vaak zijn dit dagen waarop veel mensen vrij zijn en dus minder beschikbaar zijn om te werken. Feestdagen kalender checken? Doe dit gewoon online!

Voorkom problemen in de planning

Het is belangrijk om de feestdagen mee te nemen in je planning, omdat je anders voor onaangename verrassingen kunt komen te staan. Stel je voor dat je een grote klus hebt gepland op een dag dat veel mensen vrij zijn, zoals Koningsdag. De kans is groot dat je niet genoeg personeel kunt vinden om deze klus goed uit te voeren. Dit kan resulteren in vertragingen, hogere kosten en ontevreden klanten.

Flexibiliteit

Door op tijd de feestdagen te controleren en hier rekening mee te houden in je planning, creëer je flexibiliteit. Je hebt dan de mogelijkheid om je planning aan te passen aan de beschikbaarheid van je personeel. Zo voorkom je dat je onnodige kosten moet maken door bijvoorbeeld duurder personeel in te huren of overuren te betalen.

Gebruik de feestdagen kalender bij het maken van een planning

Het gebruik van de feestdagen kalender is heel simpel. Je zoekt gewoon de specifieke maand op waarin je je planning wilt maken en kijkt vervolgens naar de data van de feestdagen. Deze kun je dan markeren in je planning, zodat je er rekening mee kunt houden.

Daarnaast is het ook handig om de feestdagen kalender te delen met je personeel. Zo kunnen zij ook alvast plannen maken voor hun vrije dagen of verplichtingen op feestdagen.

Flexibiliteit naar je personeel

Het is niet alleen belangrijk om flexibiliteit te creëren in je planning als het gaat om feestdagen, maar ook naar je personeel toe. Zorg ervoor dat je openstaat voor verzoeken om vrij te nemen op feestdagen. Dit zorgt ervoor dat je personeel tevreden blijft en gemotiveerd is om voor jou te werken.

Overzicht behouden

Het gebruik van een feestdagen kalender zorgt er niet alleen voor dat je je personeel efficiënt kunt inplannen, maar ook dat je het overzicht behoudt. Je kunt namelijk in één oogopslag zien op welke dagen je personeel minder beschikbaar is en waar je eventueel extra personeel moet regelen.