De voordelen van professionele kantoorinrichting

De voordelen van professionele kantoorinrichting

De inrichting van een kantoor kan een grote invloed hebben op de werksfeer, productiviteit en werkplezier. Een goede organisatie en uitstraling kan er namelijk voor zorgen dat het personeel en jijzelf opgewekter zijn en meer energie hebben. Ook is het belangrijk dat het interieur rust uitstraalt, om stress en werkdruk te verminderen. In dit artikelen hebben we meer tips en informatie bij een goede kantoorinrichting.

Meer energie en motivatie

Als je zorgt voor een felle, flitsende uitstraling zal iedereen op werk meer energie hebben en dus sneller en beter werken. Zorg dat er goede witte, koude verlichting is met ook veel zonlicht. Wit licht voelt voor mensen meer aan als zonlicht en heeft dus een betere werking. Zet geen sfeerverlichting neer op het werk. Zonlicht zorgt er namelijk voor dat ons lichaam wakker wordt, ook kunnen we ons beter concentreren. Het kantoor moet vooral lichte kleuren hebben en er strak uitzien. Ook zijn de meeste mensen een stuk creatiever met voldoende licht.

Openheid en betrokkenheid

Een gevoel van openheid en beweeglijkheid is ook belangrijk op werk. De ruimtes moeten open en groot aanvoelen. Vooral ramen spelen hier een grote rol. Zijn er geen grote ramen in de ruimte? Zet dan vooral geen planten of grote voorwerpen voor het raam. Zorg ook dat het bureau gericht is naar het raam toe, zodat het licht op je gezicht schijnt. Hierdoor zal de ruimte ook een stuk groter voelen. Ook glazen wanden en het verwijderen van onnodige muren kan zorgen voor meer openheid en betrokkenheid.

Om deze redenen is het ook belangrijk om ruimtes niet vol te stoppen met meubilair. Hierdoor voelt de ruimte een stuk kleiner en rommeliger. Kies voor een groot wit bureau en verder geen andere grote objecten in de ruimte. Meerdere grote objecten zorgt voor onrust. De ruimte moet ook goed opgeruimd zijn, dus zorg voor ruimtes om spullen op te bergen na gebruik. Opbergboxen zijn hiervoor ideaal. Hiermee raak je ook minder snel spullen kwijt, waardoor je productiever kunt werken. Lichte kleuren zijn ook belangrijk bij een goede kantoorinrichting. Felle, donkere kleuren laten de ruimte namelijk kleiner lijken. Wit reflecteert namelijk licht, waardoor de ruimte groter gaat voelen.