Dit is het voordeel van duurzaam bouwen

Dit is het voordeel van duurzaam bouwen

Tegenwoordig is het erg populair om uw huis te verduurzamen. Dit is logisch, omdat het ten eerste veel geld kan besparen. Daarnaast is het ook goed voor het milieu, omdat het bijvoorbeeld eenvoudiger is om warmte binnen te houden. Dit zorgt ervoor dat u minder vaak de verwarming hoeft aan te zetten en daardoor dus minder energie hoeft te gebruiken. Een trend wat tegenwoordig erg populair is bij de bouw van nieuwe huizen, is dat deze gelijk duurzaam en ecologisch gebouwd worden. Hierdoor hoeven mensen niet zelf hun huis meer te verduurzamen, omdat dit vanaf de bouw gelijk al gedaan is. Hierdoor weet u zeker dat uw nieuwe huis voldoet aan de laatste richtlijnen van de overheid. Dit betekent dat u de komende tijd geen extra acties meer hoeft te ondernemen om uw huis te verduurzamen, omdat dat al gedaan is. Bij de aanschafprijs zijn deze huizen vaak wel een stuk duurder. Uiteindelijk haalt u dit er wel weer uit, omdat u ten eerste minder kosten heeft aan energiekosten en u hoeft de komende tijd geen verbouwingen meer uit te voeren. Wanneer huizen op een natuurlijke manier gebouwd worden, dus met gebruik van schimmels, planten en andere ecologisch geteelde producten, is er sprake van biobased bouwen.

Hoe kan ik mijn huis verduurzamen?

Het huis verduurzamen brengt verschillende voordelen met zich mee. Naast dat het kosten bespaart is het ook goed voor het milieu. Wanneer u uw huis wilt verduurzamen, zijn er verschillende acties die u kunt uitvoeren. Ten eerste kunt u uw spouwmuur isoleren. Uit onderzoeken blijkt dat 20 procent van de warmte direct al verloren gaat via de muur van de woning. Door deze te isoleren blijft de warmte beter hangen en hoeft u minder energie te verbruiken om uw huis te verwarmen. Daarnaast kunt u zonnepanelen op uw dak plaatsen. Hiermee wekt u door zonne-energie zelf energie op, zodat u de energie op natuurlijke wijze verkrijgt. Tot slot kunt u kiezen voor dubbel glas. Met het gebruik van dubbel glas blijft de warmte ook beter hangen. Daarnaast zijn de eenmalige kosten niet zo hoog, terwijl het wel veel meer geld opbrengt. Verder maakt u met het verduurzamen van uw huis aanspraak op subsidies, waardoor het voor u nog voordeliger kan zijn.

Waar kan ik terecht als ik wil verduurzamen?

Wanneer u uw huis wilt verduurzamen zijn er verschillende plekken waar u terecht kan. Uiteraard is het mogelijk om contact op te nemen met uw plaatselijke bouwbedrijf om te bespreken wat er allemaal mogelijk is. Daarnaast is het verstandig om te berekenen met welke verbouwingen u het meeste energie bespaard. Verder kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van biobased bouwen. Wanneer dit het geval is, kunt u zich bij warmteplan laten informeren. Hier krijgt u advies over wat u het best kunt doen en wat u het meest oplevert.